Ciastka z nutellą

Prosty przepis na czekoladowe ciasteczka – ciastka z nutellą lub innym kremem czekoladowym.

 

Składniki

  • mąka 1 szklanka
  • nutella 250 g
  • cukier 0,5 szklanki
  • jajka 1 szt.

Sposób przygotowania

  • 1. Nastaw piekarnik na 200 stopni. Wbij jajko do miseczki. Dodaj cukier. Wymieszaj dokładnie. Dodaj nutellę lub krem czekoladowy i połącz wszystko razem. Na samym końcu dodaj mąkę. Wyrób ciasto.
  • 2. Formuj ciasto w małe kulki i spłaszczaj je, aby kształtem przypominały ciastka pieguski. Układaj uformowane ciasteczka na natłuszczonej i wyłożonej papierem blasze. Włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 7-8 minut. Pozostaw do wystygnięcia.

 

Ciastka z nutellą

Smacznego!!

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *